Τετάρτη

Παραλίες


  • Παραλία Αρβανιτιάς, Ναύπλιο 
Παραλία της Αρβανιτιάς - Ναύπλιο
   Η παραλία της Αρβανιτιάς βρίσκεται κυριολεκτικά μέσα στο Ναύπλιο και αυτός είναι ο κυριότερος λόγος που την καθιστά πολύ προσιτή και δημοφιλή. Βρίσκεται ακριβώς κάτω από το βράχο του Παλαμηδίου και θα φθάσετε εκεί ανεβαίνοντας το δρόμο για την Ακροναυπλία (αμέσως μετά την Πύλη της Ξηράς), στα μισά του οποίου θα συναντήσετε το μεγάλο και ελεύθερο parking. Περνώντας την επίσης ελεύθερη είσοδο της πλαζ θα κατεβείτε τα σκαλιά μέσα στο μικρό πευκώνα, που οδηγούν στη μικρού μήκους (μόλις 200 μέτρα) παραλία με κύριο χαρακτηριστικό το χοντρό βότσαλο και στα δύο άκρα της τους κρημνώδεις βράχους. Ωστόσο, οι λάτρεις της πεζοπορίας έχετε την επιλογή να φτάσετε εκεί κάνοντας το λεγόμενο «Γύρο της Αρβανιτιάς», δηλαδή το 1,5 χιλιόμετρο περίπου που ξεκινά μετά το πέρας της παραλίας του Ναυπλίου και καταλήγει στη συγκεκριμένη πλαζ. Τα νερά της Αρβανιτιάς είναι βαθιά και χρειάζονται αυξημένη προσοχή, καθώς βαθαίνουν απότομα μετά τα πρώτα 2-3 βήματα. Όταν, όμως, περάσετε αυτό το στάδιο μπορείτε να απολαύσετε ατελείωτο κολύμπι στα καταγάλανα διαυγή νερά! Διατίθενται ενοικιαζόμενες ξαπλώστρες και αναψυκτήριο. 


Παραλία της Αρβανιτιάς - Ναύπλιο

Παραλία της Αρβανιτιάς - Ναύπλιο

  • Παραλία Καραθώνας, Ναύπλιο 
Παραλία Καραθώνας - Ναύπλιο


   Ίσως η πρώτη επιλογή των ντόπιων! Μόλις 4,5 χιλιόμετρα από το Ναύπλιο βρίσκεται η απέραντη παραλία της Καραθώνας. Ακολουθείτε τις πινακίδες προς Παλαμήδι και Καραθώνα, που θα συναντήσετε στην οδό 25ης Μαρτίου. Μετά από 2 χιλιόμετρα περίπου θα συναντήσετε στα δεξιά σας παράκαμψη για Παλαμήδι. Εσείς, όμως, συνεχίζετε ευθεία και σε λίγο θα προβάλει μπροστά σας πιάτο η θάλασσα! Και πάλι για τους λάτρεις της πεζοπορίας και της φύσης, την Καραθώνα προσεγγίζει κανείς επιπλέον, αν πάρει το χωμάτινο μονοπάτι που ξεκινά πάνω από την Αρβανιτιά. Φοινικόδεντρα, αρμυρίκια, ευκάλυπτοι αλλά και το Ποντικονήσι στα ανοιχτά της θάλασσας χαρίζουν στο τοπίο της Καραθώνας κάτι το ιδιαίτερο και εξωτικό. Τα νερά της θάλασσας είναι εξαιρετικά ρηχά, ώστε καθιστούν απολύτως ασφαλείς τις βουτιές μικρών και μεγάλων. Η αμμουδερή παραλία παρέχει ξαπλώστρες με τη δροσιστική συντροφιά αναψυκτικού, καφέ ή κάποιου σνακ από τις παρακείμενες καφετέριες. 



  • Παραλία Ψιλή Άμμος, Τολό 
Παραλία Ψιλή Άμμος, Τολό - Ναύπλιο 


   Το τουριστικό θέρετρο του Τολού με την ατελείωτη παραλία του απέχει 12 χιλιόμετρα από το Ναύπλιο. Παίρνοντας την κατεύθυνση για την Επίδαυρο και φθάνοντας στον πρώτο μεγάλο κόμβο, στρίβετε δεξιά ακολουθώντας τις πινακίδες που γράφουν Τολό. Ο δρόμος είναι ευχάριστος και σύντομος και θα σας οδηγήσει ακριβώς μπροστά στην παραλία. Ιδανική για οικογένειες, αφού η ψιλή άμμος -που είναι και η ονομασία της παραλίας -σε συνδυασμό με τα καθαρά, ρηχά νερά συνιστά έναν μικρό παράδεισο. Παράλληλα, είναι ιδανική και για παρέα, αφού μπορεί να επιδοθεί κανείς σε όλα τα θαλάσσια σπορ ή να ξεδιψάσει σε κάποιο από τα beach bar που βρίσκονται δίπλα στο κύμα. Και, ως γνωστόν, επειδή το κολύμπι και το παιχνίδι με τη θάλασσα ανοίγουν την όρεξη, θα ικανοποιήσετε τον ουρανίσκο σας με όποια νοστιμιά ζητήσει, καθώς η πληθώρα από παραδοσιακές ταβέρνες κατά μήκος της παραλίας θα περιμένουν να σας υποδεχθούν! 




  • Παραλία Πλάκας, Ασίνη 
Παραλία Πλάκας, Ασίνη - Ναύπλιο 
    Η παραλία της Πλάκας βρίσκεται πολύ κοντά στο χωριό Δρέπανο (0,5 χιλιόμετρο) και εκεί θα φθάσετε, αφού πάρετε πάλι από το Ναύπλιο την κατεύθυνση για Επίδαυρο. Μετά τον μεγάλο κόμβο στρίβετε δεξιά και θα ακολουθήσετε στην πορεία τις πινακίδες για Δρέπανο. Ωστόσο, στην παραλία της Πλάκας μπορείτε να φθάσετε και μόλις βγείτε από το Τολό στρίβοντας δεξιά. Η Πλάκα είναι μια αρκετά μεγάλη παραλία, που αποτελείται από άμμο και βότσαλα. Το όνομά της το πήρε από τα μεγάλα κομμάτια πλακών που βρίσκονται σε μερικά σημεία του πυθμένα της, όπου και χρειάζεται την προσοχή σας, ώστε να τις περάσετε με ασφάλεια. Τα νερά είναι καθαρά και βαθαίνουν ήπια. Είναι οργανωμένη διαθέτοντας τριγύρω καφέ, ταβέρνες αλλά και κάμπινγκ. Ωστόσο, τις ώρες και μέρες αιχμής (κυρίως τα Σαββατοκύριακα) της καλοκαιρινής περιόδου θα πρέπει να είστε οπλισμένοι με υπομονή, αν δεν αφήσετε το αυτοκίνητό σας στο χωριό του Δρεπάνου, αλλά αποφασίσετε να οδηγήσετε ως την παραλία μέσω του στενού δρόμου που υπάρχει. Δυστυχώς, η παραλία δε διαθέτει άνετο πάρκινγκ. 


  • Παραλία Αγίου Νικολάου, Κονδύλι 
Παραλία Αγίου Νικολάου, Κονδύλι - Ναύπλιο


    Η παραλία του Αγίου Νικολάου είναι μία από τις καλύτερες και τις δημοφιλέστερες της ευρύτερης περιοχής. Οι ταμπέλες που θα συναντήσετε μετά το Δρέπανο θα γράφουν Κονδύλι, στο οποίο θα φτάσετε μετά από 7 χλμ. Καθώς θα οδηγείτε στον παραλιακό δρόμο στο Βιβάρι (με τις φοβερές ψαροταβέρνες) θα δείτε το Κονδύλι στο βάθος απέναντί σας. Συνεχίζετε τον στροφικό δρόμο με προσεκτική οδήγηση. Αφού στρίψετε δεξιά στην ταμπέλα Κονδύλι, θα κατηφορίσετε στον επίσης στροφικό και αρκετά απότομο δρόμο που οδηγεί στη μεγάλη παραλία. Σε αυτήν δίνεται η δυνατότητα της απόλυτης χαλάρωσης, της ατελείωτης κολύμβησης αλλά και των ξέφρενων πάρτι. Ναι! Αν επιλέξετε το beach bar που παίζει δυνατά μουσική και διοργανώνει πάρτι με DJs, το πιθανότερο είναι να βουτήξετε στα σφηνάκια και τις παγωμένες μπύρες από νωρίς το μεσημέρι, παρά στα καταγάλανα νερά της θάλασσας! Ωστόσο, δε λείπει και η επιλογή του άλλου beach bar που είναι πιο «οικογενειακού τύπου», με ψάθινες ομπρέλες και δερμάτινες ξαπλώστρες και αιώρες. Έτσι, αντιλαμβάνεται ο καθένας πως το Κονδύλι είναι η τέλεια παραλία για όλους, ζευγάρια, παρέες, οικογένειες, αλλά και μοναχικούς τύπους. Η παραλία έχει ψιλό αλλά και χοντρό βοτσαλάκι και τα νερά είναι σχετικά βαθιά και πολύ καθαρά. Για πολλούς (ίσως όχι άδικα) το Κονδύλι αποτελεί την ωραιότερη παραλία της Αργολίδας. Η ειδυλλιακή της κορύφωση έρχεται με τη δύση του ήλιου… 


  • Παραλία Κάντιας 
Παραλία Κάντιας, Ναύπλιο 
   Αν συνεχίσετε το δρόμο που σας οδήγησε στο Κονδύλι για 2 χιλιόμετρα περίπου, θα συναντήσετε στα δεξιά σας διάφορες παρακάμψεις, που οδηγούν σε διαφορετικά –αλλά εξίσου όμορφα- σημεία της παραλίας της Κάντιας. Πρόκειται για μια ακόμα φημισμένη παραλία που δίνει τη δυνατότητα επιλογής ανάμεσα στα φιλήσυχα και στα πιο πολυσύχναστα σημεία της. Η παραλία της Κάντιας έχει πολύ ψιλό βοτσαλάκι και άμμο, ενώ τα νερά είναι πολύ καθαρά και βαθαίνουν ομαλά. Ιδανική για μικρούς και μεγάλους, διαθέτει beach bar με ψάθινες ομπρέλες και ξαπλώστρες, καθώς και παραδοσιακές ταβέρνες στο ομώνυμο χωριό, που βρίσκεται δίπλα. Η περιοχή έχει αναβαθμιστεί τουριστικά σε σημαντικό βαθμό τα τελευταία χρόνια λόγω ανέγερσης πολυτελούς ξενοδοχειακού συγκροτήματος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου